Academia de sănătate Învață să ai grijă de tine!

Despre noi

Calendar Academia de sănătate

Februarie Lecția 1
Martie Lecția 2 În curând
Aprilie Lecția 3 În curând
Mai Lecția 4 În curând
1
Fii mai tare decât răceala și gripa!

Dureri în gât și nas înfundat? Înainte ca răceala și gripa să te doboare, află cum să te pregătești pentru lupta cu virusurile.

2
Frumusețe și sănătate

Specialiştii noștri sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare.

3
Elixir de viată armonioasă

Atunci când cunoști metode și trucuri eficiente pentru frumusețea și sănătatea ta, singurul care trece cu rapiditate este timpul.

Lecția 3 în curând

24 - Aprilie - 2017

4
Afecțiunile digestive și hepatice

Află când ar trebui să te îngrijorezi și cum să fortifici mecanismele de apărare ale căilor urinare, îmbunătățind funcționarea aparatului urinar.

Lecția 4 în curând

Mai - 2017

Afecțiunile digestive și hepatice


Invitat special Dr. Mădălina Petre

Afecțiunile digestive

Digestia se traduce prin amestecarea alimentelor, trecerea lor prin tractul digestiv şi, la final, descompunerea moleculelor mai mari în molecule mai mici. Din cauza alimentației nesănătoase, caracteristică a societății moderne, tulburările digestive sunt foarte frecvente. Cel mai adesea, acestea sunt rezultate ale colonului contaminat, prezenței paraziților intestinali, lipsei bacteriilor benefice sau aportului insuficient de fibre și funcționării lente a enzimelor digestive.

Există simptome care te vor ajuta să îți dai seama cu ușurință dacă sistemul tău digestiv se mișcă în ritmul unui melc. Crampele abdominale, disconfortul abdominal, senzația de balonare și de „prea plin” grețurile, stările de vomă, arsurile stomacale, aciditatea, diareea, constipația, ocluzia intestinală sau stările de oboseală inexplicabile pot indica o digestie lentă.

3 cauze digestiei lente

1. Prea multe sau prea puține fibre

Fibrele sunt cele care mențin digestia în limite normale, având rolul de a impinge resturile în tractul intestinal. Dacă sunt prea multe, acestea pot forma o blocadă, ce va face dificilă circulația resturilor. Pe de altă parte, dacă vorbim de o dietă care nu conține suficiente fibre, toate resturile se pot acumula.

Este important de știut că, pentru fiecare 1000 de calorii ingurgitate, este nevoie de 14 grame de fibre, astfel că, pentru o dietă medie de 2000 de calorii/zi, sunt necesare 28 de grame de fibre. Îndepărtarea de la aceste valori poate fi cauză a digestiei lente.

2. Hidratarea necorespunzătoare

Apa are funcția esențială de a lubrifia tractul intestinal, lăsând în urmă o structură moale prin care să treacă resturile, iar fibrele au nevoie de aceasta pentru a-și face treaba. De aceea, chiar dacă o persoană consumă cantitatea optimă de fibre, fără a bea suficientă apă, fibrele nu vor putea să susțină procesul de digestie. Cel puțin 2 litri de apă/zi sunt absolut necesari.

3. Alergiile la mâncare

Alergiile alimentare pot influența considerabil digestia. Odată ce un aliment problematic intră în tractul digestiv, acesta poate opri toată activitatea, dând naștere constipați. . . vezi toată lecția


Invitați la Academia de sănătate


Medic specialist medicină internă şi gastroenterologie - Policlinica Rahova
Într-o perioadă în care riscul de îmbolnăvire este foarte ridicat, învață să fii mai tare decât răceala și gripa! Află care sunt semnele răcelii, când e cazul să apelezi la un specialist și cum o poți preveni sau trata.
Vremea capricioasă și schimbările bruște de temperatură pot influența negativ starea de sănătate, iar riscul răcelilor este foarte ridicat, organismul adaptându-se mult mai greu condițiilor de mediu de la trecerea dintre iarnă și primăvară. Sistemul imunitar este slăbit, și asta pentru că alimentația este mai slabă în vitamine în timpul iernii, iar activitățile fizice lipsesc sau sunt realizate cu o frecvență redusă, din cauza șederii îndelungate în casă.
Considerăm că e mai bine să previi decât să tratezi, iar sănătatea intimă nu face excepție de la această regulă. Află care sunt principalele greșeli de igienă intimă, ce boli ginecologice ...
pot cauza acestea și cum le putem evita, de la dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică – ginecologie în cadrul Fertilia Medical Center

Recomandările noastre:


Nutradose Digest ameliorează tulburările gastro-intestinale associate unei digestii lente: acumularea de gaze la nivel intestinal, balonare și flatulență.


Testimoniale

Trebuie să menționez că eram foarte sensibilă, și inainte să folosesc Lady Health, deși foloseam lenjerie de bumbac, tot apăreau iritații și alte probleme. De ceva timp am descoperit spuma și gelul și chiar m-au ajutat, nu mi-au provocat probleme și nu a mai fost nevoie de alte tratamente.

Andreea.M Graphic Designer

Eu am început să iau Pagosten acum 3 luni. Cam după o lună așa, deja a început să se simtă diferența, am început să nu mai mananc așa des și nu mai am pofta aia nebună de dulciuri de la care nu mă puteam abține sub nicio formă, plus de-asta am și început deja să slăbesc, per total sunt mulțumită, sper doar să reușesc să mă mențin la aceeași greutate și totul e perfect.

Diana.C Functionar Public

M-am confruntat mult timp cu problema balonarii, în special de când am o viață mai sedentară. Ajunsesem să îmi fie rușine să mai ies pe stradă și devenise obositor sa îmi sug burta în permanent. De mâncat, nu am mâncat niciodată în exces și nu am avut probleme cu greutatea, însă aveam momente când dintr-o dată simțeam ca nu mai încap în pantaloni. Asta până să descopăr Nutradose Digest, de atunci nu mai am niciun fel de problemă.

Nutradose Digest -