Academia de sănătate Învață să ai grijă de tine!

Despre noi

Calendar Academia de sănătate

Februarie Lecția 1
Martie Lecția 2 În curând
Aprilie Lecția 3 În curând
Mai Lecția 4 În curând
1
Fii mai tare decât răceala și gripa!

Dureri în gât și nas înfundat? Înainte ca răceala și gripa să te doboare, află cum să te pregătești pentru lupta cu virusurile.

2
Frumusețe și sănătate

Specialiştii noștri sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare.

3
Elixir de viată armonioasă

Atunci când cunoști metode și trucuri eficiente pentru frumusețea și sănătatea ta, singurul care trece cu rapiditate este timpul.

Lecția 3 în curând

24 - Aprilie - 2017

4
Afecțiunile digestive și hepatice

Află când ar trebui să te îngrijorezi și cum să fortifici mecanismele de apărare ale căilor urinare, îmbunătățind funcționarea aparatului urinar.

Lecția 4 în curând

Mai - 2017

Fii mai tare decât răceala și gripa!


Invitat special Dr. Laurenţiu Petre

Cantitatea de lumină de care are nevoie o persoană depinde de momentul zilei și de activitățile pe care le desfășoară. În timpul zilei este necesar un nivel ridicat de lumină pentru a se menține starea de vigilență necesară desfășurării sarcinilor zilnice, în timp ce seara și noaptea lumina va fi mai redusă, pentru ca organismul să se relaxeze și să se pregătească de odihnă.

Lumina este esențială pentru sănătatea și bunăstarea oricărei persoane. În sezonul rece suntem expuși unor cantități reduse de lumină solară în comparație cu anotimpul cald, dar și fluctuațiilor de temperatură, care scad capacitatea de apărare a organismului împotriva gripei sau răcelii. Efortul corpului nostru de a se adapta la temperaturile scăzute obligă organismul să consume mai multă energie, iar acest fapt atrage după sine scăderea imunității și creșterea frecvenței infecțiilor virale sau bacteriene.

Ce se întâmplă de fapt?

Virusurile, cauza preponderentă a răcelilor, sunt prezente într-un număr de peste 200 în fiecare sezon. Regăsim 3 tipuri principale: rinovirusuri, coronavirusuri și adenovirusuri care, odată intrate în organism, dispun de o perioadă de incubație. În timpul acesta, virusul pătrunde într-un grup de celule sănătoase și le atacă din interior mecanismul de supraviețuire, respectiv de reproducere pentru a se putea multiplica.

În medie, perioada de incubație (perioada de la momentul contactului cu virusul până la apariția simptomelor) este de 2-3 zile, existând însă și perioade care ies din intervalul mediu și acoperă perioada de 1-7 zile. O persoană bolnavă este contagioasă, în medie 1-2 zile înainte de apariția simptomelor și încă 3-5 zile după apariția acestora. Pentru limitarea contactului cu persoane sănătoase și evitarea extinderii bolii, toate cazurile confirmate sau suspecte trebuie izolate. Cazurile necomplicate se vindecă în medie în 7 zile de la debutul bolii. În pandemii, caracteristicile epidemiologice și clinice ale gripei pot fi diferite, acestea variind în funcție de tipul de virus şi de nivelul de imunitate al populatiei față de un virus.

Ulterior, acesta se răspândește în tot corpul, astfel încât fiecare picătura de salivă sau mucus produsă îl poate conține. În acest mod, când o . . . vezi toată lecția


Invitați la Academia de sănătate


Într-o perioadă în care riscul de îmbolnăvire este foarte ridicat, învață să fii mai tare decât răceala și gripa! Află care sunt semnele răcelii, când e cazul să apelezi la un specialist și cum o poți preveni sau trata.
Vremea capricioasă și schimbările bruște de temperatură pot influența negativ starea de sănătate, iar riscul răcelilor este foarte ridicat, organismul adaptându-se mult mai greu condițiilor de mediu de la trecerea dintre iarnă și primăvară. Sistemul imunitar este slăbit, și asta pentru că alimentația este mai slabă în vitamine în timpul iernii, iar activitățile fizice lipsesc sau sunt realizate cu o frecvență redusă, din cauza șederii îndelungate în casă.
Medic specialist medicină internă şi gastroenterologie - Policlinica Rahova
Considerăm că e mai bine să previi decât să tratezi, iar sănătatea intimă nu face excepție de la această regulă. Află care sunt principalele greșeli de igienă intimă, ce boli ginecologice ...
pot cauza acestea și cum le putem evita, de la dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică – ginecologie în cadrul Fertilia Medical Center

Recomandările noastre:


Septusin, a cărui substanță activă este lemnul dulce, are acțiune emolientă și expectorantă prin stimularea secrețiilor bronhiilor, fluidifică mucusul din căile respiratorii. Conține extract din rădăcini de Glycyrrhiza glabra, cu rol protector împotriva infecțiilor microbiene și virale, eficient în inflamațiile căilor respiratorii.


Testimoniale

Ma simțeam tot timpul obosită și aveam cearcăne. De la dietele pe bază de proteine, ficatul meu deja o luase razna. Nu era obișnuit cu atâta carne. Chiar dacă am renunțat la dietă între timp, simptomele persitau, iar Hepazen a fost ajutorul de care aveam nevoie.

Hepazen -

Eu am început să iau Pagosten acum 3 luni. Cam după o lună așa, deja a început să se simtă diferența, am început să nu mai mananc așa des și nu mai am pofta aia nebună de dulciuri de la care nu mă puteam abține sub nicio formă, plus de-asta am și început deja să slăbesc, per total sunt mulțumită, sper doar să reușesc să mă mențin la aceeași greutate și totul e perfect.

Diana.C Functionar Public

În urmă cu 4 luni am fost diagnosticat cu ficat gras, a fost o sperietură serioasă și momentul în care mi-am dat seama că nu e de glumă. Mi-am făcut ordine în alimentație și am plusat cu Silimarină. Nu vreți să știți ce diferență imensă este, nu m-am ma simțit de mult atât de bine!

Silimarina -